• Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Σεμινάριο του ΤΚΑΦΑ: "Φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση ασθενών της ΜΕΘ. Νέες τάσεις και δυναμική"
    Ημ/νία δημοσ. : Τετάρτη, 27 Μαϊου 2015

    Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 2ο Σεμινάριο του Τ.Κ.Α.Φ.Α. με θέμα «Φυσικοθεραπευτική Αποκατάσταση Ασθενών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Νέες Τάσεις και Δυναμική» στο Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός» στις 23 Μαΐου 2015.

    Το Σεμινάριο παρακολούθησαν 209 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα (125 φυσικοθεραπευτές, 12 πτυχιούχοι άλλων επαγγελμάτων υγείας, 72 φοιτητές φυσικοθεραπείας).

    Το Σεμινάριο ξεκίνησε με την τιμητική βράβευση τριών ατόμων, των οποίων η συμβολή τους στο χώρο της φυσικοθεραπείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) είναι σημαντική, της κ. Βέη, τ. Φυσικοθεραπεύτρια του Γ.Ν.Ν.Θ «Η Σωτηρία», της κ. Κλούβα, Παθολόγου-Εντατικολόγου, τ. Διευθύντρια της Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν.Ε. Θριάσειου και της κ. Μαγγίνα Πνευμονολόγου-Εντατικολόγου, τ. Διευθύντρια της Μ.Ε.Θ. του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας.

    Το Σεμινάριο περιελάμβανε υψηλού επιστημονικού επιπέδου ομιλίες και προβλήθηκαν βίντεο για πρώιμη κινητοποίηση και βίντεο εφαρμογής ηλεκτρικού νευρομυϊκού ερεθισμού ασθενών που νοσηλεύονται στη Μ.Ε.Θ. Καθόλα τη διάρκεια του Σεμιναρίου υπήρξε έντονη συζήτηση και συμμετοχή από όλους τους συνέδρους.

    Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη επικαιροποίησης των φυσικοθεραπευτικών πράξεων στο χώρο της Μ.Ε.Θ. και συνεχής εκπαίδευση των φυσικοθεραπευτών στον εξειδικευμένο χώρο της Μ.Ε.Θ. στην Ελλάδα.
     

     

    Διοικητικό Συμβούλιο Τ.Κ.Α.Φ.Α.
    Οργανωτική Επιτροπή 2ου Σεμιναρίου

  • ⇣ Πρόσφατα
    18-01-2024
    sdfdsfa