• Aπολογισμός 1ης Συνδιοργάνωση Διημερίδας ΕΤΑΦ & ΕΤΚΑΦΑ (2o Σεμινάριο ΕΤΑΦ & 8ο Σεμινάριο ΕΤΚΑΦΑ) με θέμα:   " Διεπιστημονική Προσέγγιση του Ερασιτέχνη Αθλητή" στις 10 - 11 Ιουνίου 2017, στο Αμφιθέατρο «ΔΩΜΑ» του Γ.Ν.Α.
    Ημ/νία δημοσ. : Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

     

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1ηΔιημερίδα με θέμα:   " Διεπιστημονική Προσέγγιση του Ερασιτέχνη Αθλητή" των Επιστημονικήν Τμημάτων της  Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (ΕΤΑΦ) και  της Καρδιοαγγειακής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας – Αποκατάστασης (Ε.Τ.Κ.ΑΦ.Α.) του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.)  στις 10 - 11 Ιουνίου 2017, στο Αμφιθέατρο «ΔΩΜΑ» του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός».

     

     Την έναρξη των εργασιών πραγματοποίησε  ο κορυφαίος Έλληνας Πρωταθλητής Στίβου Ευρώπης και Κόσμου κ. Περικλής Ιακωβάκης, υποστηρίζοντας ένθερμα την προσπάθεια των Επιστημονικών Τμημάτων του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για την προώθηση της γνώσης στον Αθλητισμό και την Υγεία.

     

     Το θέμα ήταν εξειδικευμένο και απευθυνόταν κυρίως σε πτυχιούχους φυσικοθεραπευτές που ασχολούνται ή επιθυμούν ν' ασχοληθούν με το αντικείμενο της φυσικοθεραπείας σε αθλητή με ή χωρίς πιθανά καρδιαναπνευστικά νοσήματα. Οι θεματικές ενότητες της πρώτης ημέρας ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και παρουσιάστηκαν από επιστήμονες με ερευνητικό, επαγγελματικό και ακαδημαϊκό έργο σχετικό με το θέμα της Διημερίδας. Τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκαν δύο εφαρμοσμένα εργαστήρια: (α) της άσκησης των αναπνευστικών μυών και του (β) του kinesiotaping. Η άσκηση των αναπνευστικών μυών με τη χρήση ειδικού σύγχρονου εξοπλισμού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε εκπαιδευτική εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, αναδεικνύοντας μία μέθοδο με πολλαπλές εφαρμογές και οφέλη. Το εργαστήριο του kinetiotaping υπογράμμισε τη σημασία του κλινικού συλλογισμού και τις δυνατότητες που δίνει αυτό το νέο εργαλείο στην πρόληψη και στην αποκατάσταση των παθολογικών καταστάσεων του μυοσκελετικού συστήματος.

     

    Η άψογη συνδιοργάνωση των δύο επιστημονικών τμημάτων εγγυήθηκε τη μεγάλη επιτυχία της Διημερίδας, θέτοντας τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ των επιστημονικών τμημάτων του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

    Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ

     

     

  • ⇣ Πρόσφατα
    18-01-2024
    sdfdsfa