• Συνάντηση Λέσχης περιοδικού
    Ημ/νία δημοσ. : Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

    Αγαπητοί συνάδελφοι,

    Η λέσχη περιοδικού δεν αποτελεί μία σύγχρονη ιδέα, αντίθετα πρωτοεμφανίστηκε το 1875. Ο Sir William Osler οργάνωσε την πρώτη λέσχη περιοδικού στο πανεπιστήμιο McGill σε μια προσπάθεια διάθεσης ακριβών επιστημονικών κειμένων σε άλλους συναδέλφους του.
    Με την πάροδο των χρόνων ο χαρακτήρας της λέσχης εξελίχθηκε και πλέον ο γενικός σκοπός ενός journal club (λέσχη περιοδικού) του είναι να διευκολυνθεί την κριτική μελέτη μιας συγκεκριμένης έρευνας και την παραγωγή συζήτησης αναφορικά με τις επιπτώσεις της μελέτης στην κλινική πρακτική.
    Μια λέσχη περιοδικού έχει οριστεί ως μία εκπαιδευτικού χαρακτήρα συνάντηση στην οποία μια ομάδα ατόμων συζητήσουν τα τρέχοντα άρθρα, με απώτερο στόχο τη διαρκεί ενημέρωση με τις επιστημονικές εξελίξεις, την προαγωγή κριτικής σκέψης και τη διασφάλιση του evidence based στην πρακτική τους.
    Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα της συμμετοχής σε μια λέσχη περιοδικού, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης των επιστημονικών εξελίξεων, την απόκτηση ικανότητας κριτικής μελέτης των μελετών που διαρκώς αναρτούνται στο διαδίκτυο, αλλά και την εξοικείωση με την κλινική έρευνα και τις προεκτάσεις αυτής στο κλινικό έργο, ενθαρρύνοντας της αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας.
    Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε το άρθρο το οποίο θα παρουσιαστεί από τον συνάδελφο κ Γεώργιο Μήτσιου, αλλά και κάποια εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν στην συζήτηση που θ ακολουθήσει. Είναι σημαντικό να έχετε διαβάσει το άρθρο που θα παρουσιαστεί.

    Ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά μας στα γραφεία του συλλόγου μας το Σάββατο 2/12/2017 στις 12:00πμ

  • ⇣ Πρόσφατα
    18-01-2024
    sdfdsfa