• Φυσικοθεραπευτική Παρέμβαση σε COVID-19 στο χώρο της Οξείας Φάσης Νοσηλείας Συστάσεις οδηγιών κλινικού έργου
    Ημ/νία δημοσ. : Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ:
    Το άρθρο υπογραμμίζει συστάσεις φυσικοθεραπευτικής αντιμετώπισης του COVID-19 στο χώρο της οξείας φάσης νοσηλείας. Περιλαμβάνει συστάσεις προγραμματισμού και προετοιμασίας, ένα εργαλείο αξιολόγησης για την αναγνώριση των ασθενών που χρήζουν ανάγκης για φυσικοθεραπεία, συστάσεις ως προς την επιλογή των φυσικοθεραπευτικών παρεμβάσεων και του ατομικού εξοπλισμού προστασίας.
    ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ:
    Φυσικοθεραπευτές και άλλοι σχετικοί επαγγελματίες υγείας στο χώρο της οξείας φάσης νοσηλείας ενηλίκων με υποψία ή/και επιβεβαιωμένο COVID-19.

     

    Έκδοση: 1.0
    Ημερομηνία έκδοσης: 23 Μαρτίου 2020

     

    Συγγραφείς: Peter Thomas, Claire Baldwin, Bernie Bissett, Ianthe Boden, Rik Gosselink, Catherine L. Granger, Carol Hodgson, Alice YM Jones, Michelle E Kho, Rachael Moses, George Ntoumenopoulos, Selina M. Parry, Shane Patman, Lisa van der Lee

     

    Μια διεθνής ομάδα ειδικών ερευνητών και κλινικών στο χώρο της εντατικής θεραπείας και τους οξέως καρδιοαναπνευστικού τομέα ανέπτυξαν τις ακόλουθες συστάσεις.

     

    Αυτές αφορούν τη χρήση τους μόνο σε ενήλικες. Η σύνταξη του παρόντος άρθρου έγινε με βάση υπάρχουσες ιατρικές οδηγίες, σχετική αρθρογραφία και τη γνώμη των ειδικών.

     

    Οι συγγραφείς έχουν καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσουν ότι οι πληροφορίες που εμπεριέχονται σ’ αυτές τις οδηγίες είναι ακριβείς έως την ημερομηνία έκδοσης.

     

    Θα υπάρξουν περαιτέρω επανεκδόσεις των οδηγιών αυτών, καθώς θα υπάρχουν νέα δεδομένα. Οι πληροφορίες που παρέχονται από το παρόν άρθρο δεν στοχεύουν στην αντικατάσταση τοπικών πρακτικών και δεν θα πρέπει ν’ αντικαταστήσουν τον κλινικό συλλογισμό αναφορικά με τη διαχείριση κάθε ασθενούς.

     

    Οι συγγραφείς δεν ευθύνονται για την ακρίβεια, τις πληροφορίες που μπορεί να θεωρηθούν ως παραπλανητικές ή την πληρότητα των πληροφοριών σε αυτό το έγγραφο.

     

    Η ομάδα κατευθυντήριων οδηγιών θα ανασκοπήσει και θα ενημερώσει τις οδηγίες εντός 6 μηνών, ή εάν προκύψουν νέα δεδομένα που τροποποιούν τις προτάσεις.

     

    Το παρόν έχει πνευματικά δικαιώματα. Μπορεί να αναπαραχθεί στο σύνολό του ή εν μέρει για μελέτη ή για εκπαιδευτικούς σκοπούς με την προϋπόθεση ότι θα συμπεριληφθεί η πηγή. Δεν μπορεί ν αναπαραχθεί για εμπορική χρήση ή πώληση. Η αναπαραγωγή για σκοπούς άλλους από εκείνους που αναφέρονται παραπάνω απαιτεί γραπτή άδεια από τον Δρ Peter Thomas μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: PeterJ.Thomas@health.qld.gov.au

     

    Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών πήρε τη σχετική άδεια για την μεταφορά των οδηγιών στα Ελληνικά.
    Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ευχαριστεί το Επιστημονικό Τμήμα Καρδιοαγγειακής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας (Ε.Τ.Κ.Α.Φ.Α) για την πολύτιμη προσφορά και κυρίως τους παρακάτω αναφερόμενους φυσικοθεραπευτές που συνέβαλαν στην μετάφραση του κειμένου.

     

    Ομάδα μετάφρασης στα Ελληνικά

     

    ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΡΔΙΟΑΓΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (Ε.Τ.Κ.Α.Φ.Α.) ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (Π.Σ.Φ.)
    Α. Χρηστάκου, Σ. Ανδρεάδου, Α. Ζαμπλάρα, Δ. Καραδήμου, Α. Κούστα, Π. Μπεμπελέτση, Δ. Παναγοπούλου, Ε. Πατσάκη, Π. Σακελλάρη, Α. Σεϊταρίδη

      

  • ⇣ Πρόσφατα
    18-01-2024
    sdfdsfa