• Aπολογισμός 1ης Συνδιοργάνωση Διημερίδας ΕΤΓΦ & ΕΤΚΑΦΑ με θέμα: " 3η Ηλικία: Ο δρόμος από τη ΜΕΘ στη λειτουργική αποκατάσταση.
    Ημ/νία δημοσ. : Σάββατο, 05 Μαϊου 2018

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1ηΔιημερίδα με θέμα:   " 3η Ηλικία: Ο δρόμος από τη ΜΕΘ στην λειτουργική αποκατάσταση" των Επιστημονικήν Τμημάτων της  Γηριατρικής Φυσικοθεραπείας (ΕΤΓΦ) και  της Καρδιοαγγειακής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας – Αποκατάστασης (Ε.Τ.Κ.ΑΦ.Α.) του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.)  στις 5 Μαίου 2017, στο Αμφιθέατρο «ΔΩΜΑ» του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός»

    Στην 1η Θεματική ενότητα παρουσιάστηκε η αποδεσμευση απο το μηχανικο αερισμο, ένα σημαντικο θεμα, που ο φυσικοθραπευτής διαδραματιζει σημαντικο ρολο στην ομαδα αποκαταστασης στη ΜΕΘ. Πολλες οι επιπτωσεις στο μυοσκελετικο συστημα κατα τη μεγαλη παραμονη του γηριατρικου ασθενους στη ΜΕθ και απο τον παρατεταμενο μηχανικο αερισμο. Γι'αυτο το εργαστηριο ανεδειξε τη σημαντικοτητα της πρωιμης κινητοποιησης στις αρνητικές επιπτωσεις στο μυοσκελετικο συστημα. Συνεπως ο ρολος του φυσικοθεραπευτη ακρως σημαντικος και αναγκαιος στη ΜΕΘ.

    Στη 2η Θεματικη ενοτητα: Η συναισθηματικη, ψυχολογική και γνωστικη κατάσταση του γηριατρικου ασθενους κρινεται αναγκαια προς εξεταση διοτι επηρεαζει την τελική εκβαση της αποκαταστασης του ασθενους. Η δυσκατοποσια και η δυσφαγια θεματα ακρως σημαντικα που ενδιαφερουν το φυσικοθεραπευτή διοτι επηρεαζουν τη φυσικοθεραπευτικη αντιμετωπιση του γηριατρικου ασθενους. Το εργαστηριο της αναπνευστικης φυσικοθεραπειας καταπληκτικα δοσμένο, τονιζοντας τη σημασια αυτης.!

    Στη 3η θεματική ενότητα  ο ασθενής εξέρχεται του Νοσοκομείου. Η φυσικοθεραπευτική αξιολογηση του ηλικωμενου ασθενους που εξήχθει απο το νοσοκομειο θεωρειται επιβεβλημενη ωστε να καθοριστει το σωστό πλανο φυσικοθεραπευτικής αποκατάστασής του!

    Στη 4η Θεματική ενότητα: Ο γηριατρικος ασθενης κρίνεται απολυτως αναγκαίο να αξιολογείται στο χωρο εργαστηριου φυσικοθεραπειας μετα απο παρατεταμενη νοσηλεια στο νοσοκομειο διοτι ο κινδυνος πτωσεων ειναι μεγαλος. Συνεπως χρηχει αναγκης η εφαργογή των δοκιμασιών αξιολογησης βαδισης και ισορροπιας των ηλικιωμενων για την ετοιμασια του καλυτερου πλανου αποκαταστασης με στοχο τη λειτουργικη ανεξαρτησια και καλυτερη ποιοτητα ζωης του γηριατρικου ασθενους!

     

     

  • ⇣ Πρόσφατα
    18-01-2024
    sdfdsfa