• Μνημόνιο Συνεργασίας του Ερευνητικού Εργαστηρίου Νευρομυϊκής και Καρδιοαγγειακής Μελέτης της Κίνησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με το Εργαστήριο Καρδιακής Αποκατάστασης του Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας»
    Ημ/νία δημοσ. : Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022

    Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που από το Σεπτέμβριο του 2014, στο Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας λειτουργεί το Εργαστήριο Καρδιακής Αποκατάστασης για ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα στο χώρο του Φυσικοθεραπευτηρίου, σε συνεργασία με τη Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου. Το εργαστήριο στελεχώνουν οι φυσικοθεραπεύτριες κ. Νίκη Δημάκη και κ. Μαρία Ανδριοπούλου, και αποτελεί αυτή τη στιγμή το μοναδικό άρτια εξοπλισμένο Εργαστήριο Καρδιακής Αποκατάστασης, που εφαρμόζει τη θεραπευτική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία, σε δημόσια δομή στη χώρα μας. Στα πλαίσια της πανδημίας COVID-19 σε συνεργασία με την A’ Παθολογική κλινική και το ιατρείο post-Covid, το εργαστήριο εξυπηρετεί πλέον και long-Covid ασθενείς για την ομαλή αποκατάσταση της λειτουργικότητάς τους.

    Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Διοικητή του Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας κ. Ανδρέα Πλεμμένου, του Πρύτανη του ΠΑ.Δ.Α. Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή, του Διευθυντή του Ερευνητικού Εργαστηρίου LANECASM Καθηγητή Γεώργιου Παπαθανασίου, της Υπεύθυνης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας κ. Ασημίνας Δασαργύρη και της Υπεύθυνης του Εργαστηρίου Καρδιακής Αποκατάστασης κ. Νίκης Δημάκη.

    Εκδόθηκε και δελτίο τύπου ενημέρωσης του ευρύ κοινού.

    Συγχαρητήρια ! Είμαστε περήφανοι που μέλη του ΕΤΚΑΦΑ ΠΣΦ (κ. Παπαθανασίου, κα. Δημάκη, κα. Ανδιοπούλου) αναδεικνύουν τη σημαντικότητα της φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης σε ασθενείς με καρδιοαγγειακά νοσήματα στην Ελλάδα μέσα από αυτή την εξαιρετική συνεργασία!

  • ⇣ Πρόσφατα
    18-01-2024
    sdfdsfa